volg ons via

Twitter

Zij doen ook mee

Ragnhild Vrijaldenhoven-Haitsma Ik ben 56 jaar, getrouwd en 4 volwassen kinderen. Ik werk als kaderhuisarts ouderengeneeskunde. In mijn jonge jaren volgde ik klassieke balletlessen, later gitaarles en beeldhouwen. De fysieke inspanning en focus zorgen voor een geestelijk evenwicht, zowel tijdens mijn studie, als later bij mijn werk als arts. Als doener, die ik ben, is kunst voor mij niet alleen om naar te kijken, maar ook om te voelen, te ruiken en het te integreren in het dagelijkse leven en de natuur.  De vlinder is voor mij een symbool van het leven in al zijn fases en intensiteit. Zij inspireert mij om op ontdekkingstocht te gaan in het leven. Ik nodig u uit deze ontdekkingstocht een stukje te volgen, zoals de vlinder van het een naar het ander vliegt en telkens even rust neemt.

Esther Grisnich I’m  an enthusiast student Public Management and Administration on The Hague- and Leyden University. At the moment I am doing an apprenticeship at TNS NIPO, a research office in Amsterdam. On the division opinion and politics I’m responsible for the mainly international research as for the European commission, ministries, political parties or NGO’s. Next month I’m going to Beirut for a UN internship and to do the research for my thesis about implementing Good Governance in Middle East countries. It’s a real pleasure and a kind of challenge to lead a debate about Occupy. I remember the first demonstrations on Wall Street a friend text me; “Es, there are exiting things going on!!”, meaning the occupy demonstrations. Will see what the future brings; let have a debate about it. I’ll try to do my best to learn what the occupy means to us!

Ruben Rosenberg Colorni is in charge of providing food and drinks for the campers of the Occupy Den Haag movement every day, student International Public Management  and Ombudsman for the Agorà Student Union for International Students of The Hague University. I like to chill, party, scream, dance, drink, smoke,think, joke and toke. I love people, they fascinate me (especially while waiting on a traffic light), i observe, interpret and conclude. I love to think too! I think of places, flowers and faces for hours. Poetry is the only way i can articulate my pleasure and pain through times of good and times of bad.  Music is an essential part of my life. I believe that we were meant to live at the rhythm of a beat, the one of our hearts. I have travelled extensively in Europe as well as Africa, Asia and North America. Next year I will be departing for a 9 months long motorbike trip through nine countries and 18,000km in South America.

Marie-Louise van Buel/Amaruq Levenskunstenaar en sjamanistisch therapeut, gespecialiseerd in persoonlijke proces begeleiding en verwerking van misbruik trauma’s. Zelf ervaringsdeskundige seksueel misbruik door religieus familielid (rk priester) en ervaringsdeskundig verlies van dierbaren. Sjamanisme is mijn manier geweest om terug in mijn kracht en levensvreugde te komen.Naast individueel werk verzorg ik meditaties en trommelsessies voor groepen, ontwikkel ik sjamanistische workshops rond het medicijnwiel en de levensspiraal. Samen met vriendin- en collega Nounya verzorgen we Trance Dance workshops.Tijdens De Vulkaan geef ik een lezing over de positieve gevolgen van alle berichtgeving over seksueel misbruik binnen de RK-kerk, ja die zijn er! En later op de dag verzorg ik een meditatie met gebruik van de sjamanentrommel. http://www.amaruq.nl

Carmenkata Carmenkata is een stem. Die klinkt. Een singer-songwriter rijdend op een denkbeeldig paard in het (natuurlijke) landschap, met de haren in de wind. Ze stond als zangeres met haar band in de Grote Prijs van Nederland toen er nog geen Voice of Holland bestond en ging op tournee in het clubcircuit. Ze maakte inmiddels 3 eigen cd’s. Nu werkt zij samen met Frank Jan Kat aan een nieuw album.Tijdschrift Oor over de Cd Dear angel soft clown: “Met een aangenaam heldere stem zingt ze warmbloedige, rustieke liedjes die heel authentiek, maar toch toegankelijk klinken. De voor thuisopnamen hoge intensiteit van de sfeer is opmerkelijk.”  Oor over Tika Six (EP, 2009): “Ja, dat is de kracht van de eenvoud en de magie van de singer-songwriter die één is met haar snaren en gedachten.” www.myspace.com/carmenkata, www.carmenkata.wordpress.com

Annemarie Visser heeft de opleiding voor docent beeldende vorming in Amsterdam gedaan. Zij verzorgt workshops voor kinderen vanaf een jaar of 9. Dit doet zij op haar eigen erf in Noord-Holland in een Yurt, dat is een Mongoolse steppentent, vandaar de keus voor de naam Talententent. Met de kinderen wordt er in de brede workshop zoveel mogelijk met verschillende materialen gewerkt, iedere maand aan een ander thema. Daarnaast start ze binnenkort ook met een workshop tekenen. Vooral voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs aangezien die leeftijdsgroep tegen hun beperkingen aanloopt en daarmee het plezier in tekenen verliest. Door ze wat technische vaardigheden aan te leren en veel te oefenen in het leren zien zullen deze kinderen met plezier en voldoening blijven tekenen. De website www.ietsjerood.nl wordt half april verwacht. De Yurt is te vinden op www.thematenten.nl

Erwin Odendaal Studeerde Vrouwenstudies, schreef zijn afstudeerscriptie over RoXy en werkte daar ook enige jaren. Sinds 1999 ontwerpt en ontwikkelt hij in een netwerk van ontwerpers, programmeurs en andere specialisten, websites voor kleine en middelgrote organisaties. Daarnaast is ontwerpt hij de prachtigste tuinen, die hij ook graag aanlegt. Voor al zijn werk geldt: stijlvol, met heel veel zorg en aandacht, een oog voor het mooie in grote lijnen/vormen en voor het detail. www.erwinodendaal.com

Tosha Achterberg van de Beeldsmederij: Grafisch ontwerpen is voor mij in de eerste plaats een ambacht. Ik smeed een beeld dat staat voor de wensen van de klant. Een beeld dat staat voor een passende uitstraling waarin de klant zich herkent. Goed luisteren, vertalen en dan de juiste vorm geven, daar gaat het om. Dat maakt het ook interessant om voor een verscheidenheid aan klanten te werken, met heel verschillende opdrachten. Van basisschool naar Salsaband tot KNO-artsen, van logo, via website tot kookboek. www.debeeldsmederij.nl

Ingrid Coppieters  (48). Reeds 20 jaar rijksambtenaar in uiteenlopende communicatiefuncties. Meestal met veel plezier, en soms ook niet. Staat op het punt haar knagende verlangen naar ‘iets anders’ om te zetten in daden. Te beginnen op dit festival waar ze teksten, geïnspireerd op het thema voorleest onder muzikale begeleiding van Carmenkata.

Houda Idrissi studeert Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool. Ze wordt gedreven door mensen die creatief nadenken over het dagelijks leven en interessante thema’s. Alles kan en niks moet is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Ze vindt zichzelf een aanjager van grenzeloos denken. Haar creativiteit uit zich in het bedenken van activiteiten waar het beste van mensen naar boven wordt gehaald.

Agnes Eising/Aggiez vanuit Studio Aggiez probeer ik de wereld kleurrijker te maken door in opdracht (biologische) bloemen/boeketten/workshops/rouwarrangementen te verzorgen. Mijn werk kenmerkt zich door persoonlijk, puur, natuurlijk, met aandacht & liefde en afgestemd op de ontvanger te zijn.. Via de weg van jurist, manager en winkeleigenaar bewandel ik mijn eigen pad. Medio mei 2012 zal www.aggiez.nl vernieuwd en uptodate zijn..

Astrid van Vliet Ik ben een levensgenieter en kosmopoliet. Ik kan genieten van de grote en de kleine dingen in het leven en voel me thuis in een interculturele omgeving. Ik spreek meerdere talen. Kunst, cultuur, reizen en mensen ontmoeten inspireren mij. De ontmoeting tussen culturen faciliteren is mijn ‘drive’. In mijn werk doe ik dat in de internationalisering van het hoger onderwijs: letterlijk de ontmoeting van studenten en docenten uit verschillende landen mogelijk te maken.
Ik ben een zoektocht gestart om mijn passie voor kunst en cultuur en ‘ontmoeting’ in te zetten in een volgende baan. In mijn vrije tijd ben ik al actief om de ‘ontmoeting tussen culturen’ mogelijk te maken. Daarom doe ik mee met Op de Vulkaan. Ik zet graag mijn organisatietalent en ondersteuning in voor dit inspirerende festival.

Doré Marianne Steuer“European in my thoughts, African in my heart, Child in my soul”. Als multidisciplinair vormgever, gebruik ik elementen uit onder andere de schilderkunst, mode en fotografie. Al vroeg kwam ik in aanraking met verschillende culturen uit Afrika en Azië.
Ik ben opgegroeid in Ivoorkust, Zwitserland en Frankrijk. Mijn multiculturele achtergrond zie ik als een geschenk, een geschenk met uitdagingen. Mijn ontwerpen vertellen verhalen met een open einde over mijn identiteit, die voortdurend onder invloed is van andere culturen die op mijn pad komen en die ik omarm in het leven. Al mijn ontwerpen zijn met de hand vervaardigd.
Rondtrekkend als een Afrikaanse bohémienne vond ik uiteindelijk in 2009 een thuis in Den Haag.

 

Andere medewerkers aan het festival: (binnenkort volgen er bio’s hier onder)

  • Patrick Suer
  • Malika Chtatou
  • Ouafa Oualhadj
  • Mirese Baeten
  • Ad Wolters
  • Vereniging Noordwal
  • Arthur Vrijaldenhoven
  • Houda el Idrissi
  • Soumaya Smaïli

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld, maar trackbacks en pingbacks zijn open.