volg ons via

Twitter

Wie wij zijn

Op de Vulkaan is ontstaan uit een initiatief van Juliette Santegoeds en Esther van der Wegen van Huis van Duif in samenwerking met beeldend kunstenaar Chris de Vis. Later sloten Carmen van Haren en Astrid van Vliet zich aan.

Huis van Duif is Esther van der Wegen. Ze heeft haar wortels in de bedrijfsjournalistiek en werkte voor de overheid en het onderwijs.  Zij is ervan overtuigd dat de mens zichzelf dient te kennen en de ander, opdat hij zijn wereld beter leert begrijpen. In het Huis organiseert ze de ontmoeting, schrijft ze de verhalen op en probeert zo de ander en zichzelf te benaderen.  Ze wil weten wie de ander is en dringt door tot de kern. Huis van Duif is de plek voor verhalen.

Juliette Santegoeds is politicoloog met een specialisatie vrouwenstudies. Ze werkt als hogeschooldocent Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool en doet promotie-onderzoek naar burgerparticipatie in Haagse wijken. Ze legt graag verbindingen tussen verschillende werelden, zowel vakgebieden als mensen. Haar creativiteit uit zich in het denken en schrijven, met maatschappelijke betrokkenheid is zij erfelijk ‘belast’.

Chris de Vis is beeldend kunstenaar. Hij maakt sculpturen van ijzer en afvalmateriaal en heeft op de Noordwal zijn atelier. Hij verzorgt cursussen vrij ruimtelijk werken voor kinderen op locatie en zijn atelier biedt ruimte voor liefhebbers om in alle vrijheid hun eigen werk te creëren. Als zoon van een kunstsmid is hij opgegroeid met het maken van metalen objecten als hekwerk, tuinmeubels en schoorsteenkappen. Met minimale middelen het maximale bereiken, dat is zijn uitgangspunt.

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld, maar trackbacks en pingbacks zijn open.