volg ons via

Twitter

Meer blog

Magische plekken

Noordwal 117 te Den Haag. Het klinkt zakelijk en zelfs kil. Schijn bedriegt. De muren en de bomen ademen hartverwarmende magie. De magie van wilde dromen in totale harmonie. Van meanderende vulkaanuitbarstingen. Van eigenwijs deel uitmaken van een allesomvattend geheel. Van leven en dood en de dingen die ertoe doen in het leven. Van dromen en dansen. Van het universum en de aarde. Een heilige aarde waar tallozen hun laatste rustplaats vonden. In het centrum van Den Haag verbindt de Noordwal zand en veen. Tussen de paleistuinen en de armste wijken van Nederland. Sereen levendig. Kalme chaos.

Els Desmet van het Rotterdamse Verhalenhuis Belvedere spreekt over de genius loci, de geest van de plek. Die geest maakte dat het Verhalenhuis alleen maar in het prachtige pand in Katendrecht een plek kon krijgen. Genius loci, mooie term. Nog mooier en passender voor de Noordwal: de ziel van de plek. Bezielde plek.

Op de Vulkaan past op deze plek. De mensen en de plek creëren samen een unieke sfeer. Noordwal 117 vraagt om bezieling. Om de magie van samen boven jezelf uitstijgen. Om het doorbreken van alle grenzen. Om de kunst van het leven in alle facetten te vieren. Laat de ziel van de plek behouden blijven.

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text