volg ons via

Twitter

Meer blog

Thierry Langeweg stelt zich voor

Rijkdom is utopia

Thierry Langeweg (1981) is gefascineerd door het utopisch handelen van de mens. Ons niet aflatend verlangen naar vooruitgang, verbetering, veiligheid en comfort heeft een bijzondere wereld gemaakt, vol utopie, maakbaarheid en objectificering. In zijn werk verwondert  hij zich over de gemaakte wereld om ons heen en vraagt zich af of het idee van een maakbare wereld niet een utopie is die in toenemende mate leidt tot een overgesystematiseerde “Dingwelt”.

Zijn stillevens uit de maakbare wereld nemen de toeschouwer mee in een wereld van filosofie, karikatuur, bouwkundige visualisaties en science fiction.

A map of the world that does not include Utopia is not worth even glancing at, for it leaves out the one country at which Humanity is always landing. And when Humanity lands there, it looks out, and, seeing a better country, sets sail. Progress is the realisation of Utopias. – Oscar Wilde

 

www.thierrylangeweg.com

www.facebook.com/thierry.langeweg

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text