volg ons via

Twitter

Meer blog

Persbericht

17 en 18 mei Noordwal 117, Den Haag 12-20 uur
Festival Op de vulkaan: Kunst, politiek en deeleconomie
www.opdevulkaan.nl
Het programma: http://issuu.com/studio117/docs/opdevulkaanfest-programma

Rijkdom delen Op de Vulkaan

Het delen van Rijkdom, dat is het thema van de tweede editie van het kleinschalige festival Op de Vulkaan op 17 en 18 mei. Met een expositie over de vele gezichten van rijkdom, lezingen, workshops, verhalen, muziek, afval tot kunst omtoveren, discosoep  en het lokale bier de Binckse Belofte. Op de Vulkaan is het Nederlandse satelliet event van het internationale OuiShare Fest over de collaborative economy dat van 5 tot 7 mei in Parijs plaatsvond. Op de Vulkaan maakt als Sharefest ook onderdeel uit van de Sharing Spring van het Sharing Cities Network van Shareable Magazine.

Twee dagen lang staat broedplaats Noordwal 117 in het teken van schaarste en overvloed, rijkdom en armoede, financiële, culturele en natuurlijke rijkdom, de rijkdom van talent, alternatieve munteenheden, het basisinkomen, ruilen, delen en upcyclen, een geldverslindmachine, een afkickprogramma voor rijkdomverslaafden en een vulkanisch manifest over hoe het ook anders kan. Met medewerking van onder meer Rijk in je Wijk, Sabrina Lindemann van ReSource City en Optrek Binckhorst, Esther van der Wegen van Huis van Duif, mede-oprichter van de Triodusbank Jan Saal, Cis Deyl met Repair Kid, Hot Soup thee, KissKissBankBank, Jeroen Beele van we-conomy, en Space 2 Dance.

Zaterdag 17 mei om 16 uur is de officiële opening van de expositie De vele gezichten van Rijkdom, met kunstenaars van Noordwal 117, De Verlichting, De Stadhouder en enkele gastkunstenaars.

Entreeprijs: ingrediënten voor de soep, afvalmateriaal voor Repair Kid en een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte onkosten.

Voor meer informatie: neem contact op met Amanda Jansen (jansenam74@gmail.com, 06-414 657 98) of Juliette Santegoeds (juliette.santegoeds@gmail.com)

Over het organiserend team

Thierry Langeweg is fotograaf en utopist. Hij verwondert zich over de gemaakte wereld om ons heen en vraagt zich af het architectonische ideaal van totale maakbaarheid geen utopie is. Een utopie die in toenemende mate leidt tot een overgestyleerde dingwelt. Werkt in creatief verzamelgebouw de Stadhouder, onderdeel van Conceptors. www.thierrylangeweg.com
Amanda Jansen is OuiShare connector Nederland, cityconnector Den Haag en co-founder van De Nieuwe Overheid. Inspirator en verbinder.
Mariska Mallee is beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst. Oprichtster van Kunstraam (2003-2012) en ArtShareMR (2012-heden). Mariska heeft een werkruimte in culturele broedplaats De Verlichting, onderdeel van Conceptors. www.artsharemr.com

Juliette Santegoeds is hogeschooldocent, onderzoeker en oprichter van het Community Lover’s Den Haag platform. Dansende denker op zoek naar dwarse verbanden.

Over Op de Vulkaan

Op de Vulkaan is een festival waar verschillende disciplines elkaar ontmoeten, het persoonlijke en het politieke samenkomen en waar deze tijd en zijn nieuwe vormgevers centraal staan.

Dansen Op de Vulkaan? Wij niet. Wij kijken hem recht in zijn smoel. We hadden behoefte de bloemen te laten zien die op de vruchtbare grond van het vernietigend vuur bloeien. We wilden het vuur niet schuwen. In deze explosieve tijd waarin veel wordt afgebroken, zijn er ook kansen en bloeien er mooie bloemen op. Op de Vulkaan laat de nieuwe tijd zien, zoals hij is.

Op De Vulkaan is ontstaan uit een initiatief van Juliette Santegoeds en Esther van der Wegen. Op de Vulkaan is een ontmoetingsplek voor talrijke dimensies. Het is de plek waar het borrelt en gist. Op de Vulkaan is een creatieve explosie. Op de Vulkaan is kunst, politiek, spiritualiteit. Confronterend. Inspirerend. Op de Vulkaan is voor iedereen die deze tijd durft te kleuren. Op de Vulkaan verkent het ongekende. In beelden, woorden, klanken.

Over OuiShare

Op De Vulkaan wordt voor dit evenement ‘empowered’ door het netwerk van OuiShare.

OuiShare is een wereldwijde beweging van enthousiaste en zeer gepassioneerde mensen voor een meer samenwerkende economie en samenleving. Centraal staat beweging die zichtbaar is waarbij inwoners meer zeggenschap krijgen over hun omgeving, eigen handelen en instituties.

Horizontalisering is wereldwijd een sleutel voor het oplossen van prangende maatschappelijke vraagstukken als armoede, klimaatverandering, de economische crisis. Door dit tijdperk van het internet weten lokale groepen praktische werkmethoden makkelijk op te schalen naar wereldwijd niveau. Globale problemen, lokale oplossingen is het uitgangspunt met de focus op communities en hun kracht. Ofwel: OuiShare Love!

OuiShare heeft connectors in meer dan 30 steden wereldwijd, waaronder Den Haag, Brussel, Parijs, Barcelona, Rome, Athene, Buenos Aires en Damascus. Zij organiseerden het eerste festival rondom collaboratieve economie en de peer-to-peer beweging in Europa, de Europe Tour met meer dan 30 evenementen, de Latam Tour in Zuid-Amerika en is ‘bootstrapping’ en ‘codesigning’ een meer samenwerkende toekomst met een zeer enthousiast team aan vrijwilligers, ervaren adviseurs en sociaal ondernemers.

www.ouishare.net
www.ouisharefest.com

Over Sharing Cities Network

Den Haag Sharing City? Shareable Magazine promoot Festival Op De Vulkaan. Een feest dat echt tot stand is gekomen door spontane samenwerking, delen van mogelijkheden en enthousiasme. En dan gaat het bijna vanzelf. Meer weten? Kijk eens op:http://www.shareable.net/blog/sharing-cities-network-launches-online-hub-with-over-30-cities

Over Noordwal 117

Noordwal 117 is een ateliercomplex voor kunst- en cultuurmakers en broedplaats van Stroom. Werkplek en projectruimte van beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen, dansers, musici, makers, doeners en denkers.

http://noordwal.blogspot.nl/

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text