volg ons via

Twitter

Meer blog

Mariska Mallee stelt zich voor

Inmiddels zijn we met een team van 4 organisatoren voor Op de Vulkaan: Amanda, Mariska, Thierry en Juliette, plus ondersteuning van de mensen van Noordwal 117. Hieronder stelt Mariska Mallee zichzelf voor

MARISKA MALLEE (1959)

Na mijn opleiding aan de KABK Den Haag werk ik sinds 1982 als beeldend kunstenaar en zelfstandig docent. Ik heb er nooit genoeg aan gehad om alleen maar kunst te maken. Van begin af aan wilde ik mijn kennis delen. Van 2003 t/m 2012 runde ik ook een galerie: KunstRaam (www.kunstraam.info) en richtte een kunstenaarsplatform op. Met kunstenaars uit allerlei disciplines organiseerde ik om de 4 weken een thema tentoonstelling waar verschillende kunstenaars konden samenwerken. De KunstRaam projecten waren altijd laagdrempelig, lowbudget, verrassend prikkelend en vooral intrigerend. Tijdens deze tentoonstellingen waren er workshops, muziek, debatten en lezingen. Duurzaamheid en nieuwe economie kwamen ook aanbod, maar na de door de crisis gedwongen sluiting van KunstRaam heb ik ook in de concepten voor het ontstaan van mijn kunstwerken steeds naar milieu, duurzaamheid en kennisdelen gezocht.

Mijn huidige atelier/lesruimte ArtShare (www.artshare.com) werk ik op De Verlichting, Creatief bedrijfsverzamelgebouw, Spoorlaan 5D, Den Haag.

Vanuit ArtShare De Verlichting ging ik weer op zoek naar samenwerking. Het is geen toeval dat ik op Amanda Jansen, Juliette Santegoeds en Thierry Langeweg stuitte.

Het festival Op de Vulkaan is alles wat ik wens: De rijkdom van een inspiratiebron. Pure schoonheid. Geweldig om al deze mooie creatieve mensen op het festival Op de Vulkaan te ontmoeten en talenten te delen.

Hieronder de tekst voor het schilderij dat ik Op de Vulkaan exposeer.
Kon ik maar beseffen hoeveel ruimte er is: Tussen afzonderlijke sterrenstelsels en de allerkleinste deeltjes uit de kwantummechanica. Er is meer leegte dan materie.
Het toeval creëert. Een samenwerking om weer uiteen te vallen. Alles stroomt, verschijnt en verdwijnt. Lichaam en geest. Ik verdwijn en verschijn als een klomp levende cellen. Massa en energie, bewustzijn en creatie, geboorte en dood. Waar bestuur ik mijn ik?
Voelen dat deze innerlijke ruimte mysterie en rijkdom is.

I wish I could understand the amount of space there is, between individual galaxies and the smallest particles of quantum mechanics. There is more emptiness than matter.
Coincidence creates. A collaboration to fall apart. Everything flows, appears and disappears. Body and mind. I disappear and appear as a lump of living cells. Mass and energy, consciousness and creation, birth and death. Where can I manage my ego?
Feel that this Inner Peace is mystery and richness.

 ‘Innerlijke ruimte’ (Inner Space) 70×70 cm, acrylic on canvas (2013)

 Mijn werk laat zich moeilijk in een bepaalde stijl vangen. Ik ben voortdurend op zoek naar vorm en kleur en experimenteer met het uitbeelden van mijn verhaal. Ik zoek mijn inspiratie in de wereld dicht om mij heen. Door de jaren heen transformeren mijn werken van realistisch naar abstract, van kleurig naar textuur. Deze alchemie zorgt voor grote verschillen in het uiterlijk van mijn schilderijen.
De rode draad in al mijn werk is mijn beleving van de spiritualiteit en de manier waarop ik in het leven sta. De aarde en de natuur, duurzaamheid, de mens en religie, de alchemie, de wetenschap en het universum komen steeds weer in andere vormen en kleuren op mijn doek. Soms in een voor iedereen herkenbaar en te herleiden vorm en dan weer volkomen abstract.

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text