volg ons via

Twitter

Meer blog

Anonieme Rijkdomverslaafden

Op zoek naar inspiratie voor het thema Rijkdom kwam ik dit artikel uit het NRC tegen. Een pleidooi voor een zelfhulpgroep Anonieme Rijkdomverslaafden. Geniaal. We hebben hier een gigantisch maatschappelijk probleem te pakken. Tijd voor collectieve actie. Deze verslaafden hebben in hun eigen woorden klaarblijkelijk ‘niet de hersens om breder te denken dan hun eigen belang’. Elk sociaal vermogen is verdampt en ze zullen alles doen voor een nieuwe shot dollars.

Ik stel voor dat we tijdens Op de vulkaan het idee voor een club Anonieme Rijkdomverslaafden tot een plan uitwerken, dit indienen bij het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met in de bijlage een lijst van gegadigden die ervoor in aanmerking komen. Suggesties? Kom meedenken en doen op 17 en 18 mei bij Op de vulkaan. Aanpakken die ‘vuurballen van hebzucht’.

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text