volg ons via

Twitter

Verrijkersontbijt Opdevulkaan

Opdevulkaan is ontstaan in een behoefte werelden met elkaar te verbinden. De werelden van kunst, politiek en maatschappij. In tijden als deze van verwarring & afbraak is behoefte aan nieuwe vergezichten aan het denken van het ondenkbare, aan verbeelding. Aan het meerdimensionale, aan het vieren van het vreemde én nieuwe manieren om al die diversiteit naast elkaar te laten leven in vrijheid die niet verwordt tot kaal, hard egoïsme en strijd van ieder een tegen elke ander. Daar ligt de maatschappelijke meerwaarde van kunst. Hoe speel je daar mee zonder in ‘vormingstheater’ en andere ‘maatschappelijk geëngageerde kunst’ te vervallen? Wat is die rol van kunst precies? Hoe kunnen we er vorm aan geven?
We zien veel mooie initiatieven om het anders te doen: groener, meer solidair, meer samen. Veel van die initiatieven houden zich het liefst zo ver mogelijk van het politieke. Politiek is macht, kaal eigenbelang, en zo negatief. Maar hebben we het politieke niet nodig? Om met conflicterende belangen om te gaan, schaarse middelen een beetje eerlijk te verdelen en spelregels te bepalen waarbinnen vrijheid maximaal geleefd kan worden en initiatieven kunnen bloeien. We hebben het dan wel over een andere politiek. Een politiek die zich laat voeden door maatschappelijke initiatieven, die ruimte biedt voor mooie dromen en die mede vorm geeft aan een betekenisvolle democratie die ver voorbij het 1 keer in de 4 jaar naar de stembus gaan gaat.
Wil je hierover meedenken? Meedoen? Kom dan 24 maart naar het Verrijkersontbijt. 11 uur Noordwal 117 Den Haag

4 reacties op “Verrijkersontbijt Opdevulkaan”

  1. waarom zo vroeg!!! Dat trek ik niet, Space2dance de avond daarvoor en zondagmiddag ook weer draaien, jammer

  2. Ik kom!

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text