volg ons via

Twitter

Meer blog

Politiek incorrect

Wij van Opdevulkaan zijn ontzettend politiek incorrect. Wij houden namelijk van multiculti en van knuffelen bovendien. We knuffelen de Marokkaanse jochies en net zo goed de meiden. We omarmen de veelkleurigheid en snuiven de grootstedelijke geurenpotporie op dat het een lust heeft. Wij eten net zo makkelijk couscous als rijst, aardappelen en pasta en ‘de imam die is flauwgevallen’ (Imam Biyaldi) bereiden wij met evenveel gemak als de gestampte pot.

Wij fleuren op van dubbele, wat zeg ik, drie- vierdubbele loyaliteiten. Wij geloven dat paradoxen en regelrechte tegenstrijdigheden het leven kleur geven. Wij denken dat grilligheid een teken van betrouwbaarheid is.

We hebben een zwak voor hangjongeren en ondervinden overlast van klagers en zeurders. Die hangjongeren geven we ook graag knuffels, heel veel en heel lang, daar kikkeren ze van op, echt waar. De klagers nemen we vooral niet serieus, hard lachen helpt, al dan niet in de vorm van lachmeditatie.

Wij houden ook van kunst en dan vooral van die van de buitenissige, abstracte en absurde soort. Van die kunst die je op het verkeerde been zet. Maar gewoon onthutsend ontroerend mooi mag ook, doen we niet moeilijk over. We houden ook van kunstenaars. Vooral als ze totaal wereldvreemd zijn, allesbehalve efficiënt, geld verdienen het laatste is waar ze aan denken en ze ook eigenlijk helemaal niet zo nodig hun bijdrage aan de maatschappij willen leveren.

Wij houden van rare mensen. Van kronkels en bokkensprongen. Van buiten de lijntjes kleuren en uit de pas lopen. Wij houden van eigenwijs en tegendraads op zijn tijd. Van stampen door de modder en doen waar we zin in hebben.

Wij omarmen complexiteit en zijn niet bang van een beetje chaos. Daar kunnen mooie dingen uit groeien. Toevallig. We geloven ook dat toeval niet bestaat, dus kun je het ook geen handje helpen. Onze plannen zijn vooral niet SMART. Onze plannen zijn oneindig veelzijdige, veelomvattende grote dromen vervat in oneindige verhalen.

Eén reactie op “Politiek incorrect”

  1. Mjammie… lekker! ;-) KNUF!

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text