volg ons via

Twitter

Meer blog

Een rijk mens

Zoals hij daar tegenover me zit met zijn brede lach en wiebeltand, met ferme tred en een hart vol liefde op weg naar een volwassen bestaan. Zoals hij daar tegenover me zit, vertedert hij. Mijn jongen, mijn zoon. Pietje Bell en Tijl Uilenspiegel. Krassen op zijn lip en zijn ziel. Zich in avonturen gestort en klappen gehad, harder dan nodig. Zijn, soms diep weggestopte, fijngevoeligheid niet gezien, onzekerheid gemaskeerd met geschreeuw en onbezonnen pleziertjes. Pluk de dag. Pluk de nacht. Raap de scherven op en verrijs, als een phoenix from the flames.
Raap op die brokstukken tand na een brommerval. Trotseer de tandenslager. Eigen schuld. Even uithuilen en dan weer tanden op elkaar. Wat een geluk. Razend was hij. Razen deed hij. De kick van snelheid, de kick van de uitgestoken tong naar de benepenheid, de hypocriete bende.
De littekens zijn getuige en de krassen op zijn ziel vervagen. Krassen veroorzaakt door onrecht, onbegrip en eigen onbezonnenheid. Krassen veroorzaakt door school, de politie, zijn ouders en misschien wel hemzelf. Krassen geheeld door de kracht van liefde, de liefde van haar en de liefde van hem. Pril geluk met een leven voor zich. Wat een rijkdom.
Een rebel without a cause die niet in het gareel paste. Solidair met vrienden en een warm hart, diep van binnen eigenlijk best wel braaf. Ondoorgrondelijk soms, teruggetrokken en toch aanwezig. Mijn zoon. Het komt goed jongen. En hoe. En hoe.

Eén reactie op “Een rijk mens”

  1. Deze zoon is een rijk mens met een moeder die zoveel liefde voor hem heeft en het ook nog zo mooi kan verwoorden.

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text