volg ons via

Twitter

Meer blog

Filosofisch hart

‘Stand-up politicologe met een filosofisch hart dat is gewoon wat je bent. Accept it dear!’ Aldus de waanzinnig schilderende mooie verhalenvertelster en medevulkaner Esther, nadat ik mijn eerste hersenstormkrabbels voor het politiek-persoonlijke verhaal over crisis en transformatie naar haar gestuurd heb, met de vermelding dat ‘er nog wel wat lijn in moet komen’.

dikke ik: coaching, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, ook hang naar zingeving
hapinezz en andere spiricommercie
ook: vonken van inspiratie
aarde is ziek/wij zijn ziek
dansen op de vulkaan
times they are changing …. een eeuwig verlangen? Een eeuwige waarheid en daarmee nietszeggend?
Paradigmashifts, ook al zo’n versleten woord
niets dan versleten woorden
nieuw vocabulaire? Wat een pretenties

zo stormt mijn brain door
draait de verbeelding door
voortdurende voedselvergiftiging
bloed aan ‘onze’ handen, aan wiens handen niet?

De achtbaan van het hyperconsumentisme: en de God van het kapitalisme zag dat het goed was?
Ik koop dus ik besta, ja, ik ook, al zijn het dan de goede dingen in het leven: bio, echte thee, goede wijn, designerschoenen (niet zo bio vlgns mij) want vrouw van de wereld, geen auto maar fiets en ov (lekker dwarse lifestyle, geld- en milieubesparend komt dat even goed uit voor mijn ego), grotestadsmiddencreaklasse in wijk waar gezellige verantwoorde koffietentjes als paddenstoelen uit de grond schieten, in zo’n huis niet te groot maar ook niet te klein met ornamentenplafond, kleurtje op de muur en kamer en suite? Zo’n ‘als ik nog een jong kind had, had ik een bakfiets gehad’ mens? Oh ja de goede boeken lezend ook, moet tijd maken om met de twitterboekenclub van Bas Heijne mee te doen.

Er moet nog lijn in komen, heb ik daarmee een woord te veel gezegd? Hup. Werk aan de winkel.

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld, maar trackbacks en pingbacks zijn open.