volg ons via

Twitter

Meer blog

Dromers aan de macht?!

‘Kom eens kijken, deze partij lijkt me echt iets voor jou met die Vulkaan van jullie’, zo nodigt een collega me uit om een nieuwsbericht van telegraaf.nl te lezen op zijn beeldscherm. ‘De ufopartij, ze willen 20 zetels en gratis stroom voor iedereen.’ Hilariteit alom. Ik grinnik mee en intussen denk ik beledigd ‘hoe kun je, ons met die zotternij vergelijken?’ In tweede instantie denk ik, hoe tendentieus is dat bericht? En het is toch zo dat er al heel erg veel kan, technisch gezien, wat zoveel eerlijker en gezonder is? Wie is er er nu gek? Degenen die de planeet aan het doden zijn? Wij met ons allen die er bij staan te kijken en al schouderophalend fluisteren, tja, zo gaat het nu eenmaal, wat kan ik eraan doen? Wij die een partij belachelijk maken die, hoe onbeholpen en lachwekkend wellicht ook, alternatieven serveert en deze op de politieke agenda wil krijgen?

Laat ik eens op de website van de de Soevereine Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN) kijken, want daarover hebben we het. Persbericht van 24 maart jongstleden: ‘SOPN verder zonder Anton Teuben’. Wacht eens even, was dat niet de man wiens kop als lijsttrekker op de Telegraafsite pronkte? Hoe zit dat? Teuben schijnt nogal een intrigant te zijn die overal herrie schopt, als ik de berichten her en der op het net mag geloven. Een ongevaarlijke gek in de marge wordt een gevaarlijke gek wanneer in het bezit van macht? Zou Nijmeegse ethiekdocent Marcel Becker daarop doelen met zijn uitspraak dat je dromers geen politieke macht moet geven?
Op de website vinden we overigens ook een bericht dat bestuurslid Janneke Tops alweer exit is, na een te groot verschil van mening. Dat gaat lekker, en dat voor een club die pas een paar maanden bestaat. Dat werkt dus niet, zo’n club die de naam splinterpartij wel erg letterlijk neemt.
Aan de collega wil ik zeggen: Willem, je had gelijk, dit is hilarisch, maar dacht je echt dat het wel iets voor mij was? Net zoiets als Op de vulkaan? Toch niet echt Willem?

Vreemd trouwens dat Teuben zo vanzelfsprekend een podium krijgt in het AD en het bericht vervolgens klakkeloos overgenomen wordt door de Telegraaf, en vervolgens door twitteraars en andere nieuwsneuzen opgepikt wordt. Ik kijk nog eens naar die kop van Teuben. Het lijkt wel een slecht gelukte persiflage. Hé wacht eens. Het zal toch niet? Een bewuste strategie om alternatieven voor ons huidige politieke systeem in een dwaas daglicht te plaatsen en zo kalt te stellen? Om ons te laten lachen om zo’n complotdenkende idioot? Kijken we naar een mooi toneelstuk als afleidingsmanoeuvre? Waarvan eigenlijk? Denk dat ik maar een biertje ga drinken voordat de paranoia toeslaat. Proost. En morgen gezond weer op.

 

Eén reactie op “Dromers aan de macht?!”

  1. Ha Juliette,

    Natuurlijk dacht ik niet dat ‘het iets voor jou was’. Ik kan me niet eens voorstellen dat die gedachte in je op kan komen. Leve de Vulkaan!

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text