volg ons via

Twitter

Meer blog

En er komen andere tijden …

Bob Dylan zong het. Boudewijn de Groot zong het hem na in het Nederlands. Times they are changing. Geboren in de zomer van ’69, de zomer van Woodstock, moet ik iets van die tijdsgeest hebben opgesnoven, hoewel het aan mijn ouders, respectievelijk arbeiderszoon en rozenkwekersdochter op het Brabantse platteland, totaal voorbij is gegaan toen.  Verbeelding aan de macht. Flower Power. Het heeft altijd een zekere aantrekkingskracht gehouden. Fascinatie, gemengd met irritatie. Een beetje zoals ik dat nu ook ervaar bij Occupy.
Mijn vormende jaren waren echter eind jaren ’80. Fatal Flowers, dat was mijn band. Niet in de laatste plaats vanwege de aantrekkingskracht van de zanger, of was het nu de gitarist? ‘Nowhere to lay my head down’ De laatste stuiptrekkingen van de ‘no future no hope’ tijd. In ieder geval verre van de dromerige bloemenkindertjes.
Nu, tig jaar later, schijnt het eindelijk zover te zijn. Het tijdperk van Aquarius is nu echt aangebroken. Zeggen zij die er verstand van hebben. Ik zou het niet weten, maar het klinkt aantrekkelijk. En het is het jaar van de draak, een waterdraak nog wel. 2012. Een goed jaar voor verandering. Zou het?

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld, maar trackbacks en pingbacks zijn open.