volg ons via

Twitter

Meer blog

Een beetje schizofreen

In het Catshuis overleggen ze over 10 miljard extra ‘ombuigingen’, geen pardon voor Nederland vanuit Europa. Grote mond tegen de anderen? Dan zelf ook op de blaren zitten. Wat zal het worden? Helemaal geen geld meer voor ontwikkelingssamenwerking? Snijden in studiefinanciering en masterstudies nog duurder maken? Nog minder kunstsubsidies? En ach, die sociale voorzieningen kunnen ook best met minder toe, de burgers kunnen zichzelf immers best zelf redden?! In ieder geval zal een heilig huisje als de enorme koopsubsidie, ook wel bekend als hypotheekrente-aftrek, wel overeind blijven. Het gure politiek klimaat geeft me de bibbers. Het gaat niet best in Nederland, om over de rest van de wereld nog maar te zwijgen. Armoede voor velen en extreme rijkdom voor enkelen, oorlog, het vakkundig om zeep helpen van natuurlijke rijkdommen en de stelselmatige vergiftiging van de aarde …

Intussen zitten vriendlief en ik op terras in het lentezonnetje, genietend van een heerlijk glas rosé en spinaziekroketjes. Thuis staat een grote zak met plantjes te wachten totdat ze weer mogen aarden, groeien en bloeien. Met dank aan een vriend die ze zo zorgvuldig uitzocht voor ons schaduwtuintje. Het schemert en we besluiten ze snel te planten. Wat een rijkdom.

Genieten van de kleine dingen die ertoe doen. Het doet ertoe. Zeker. En toch knaagt er iets. Heel zachtjes, bijna niet te horen. Met biologisch shoppen en een beetje aardig zijn voor de mensen om ons heen alleen gaan we het niet redden. Maar wat dan? Wat dan?

Plaats een reactie

captcha

Please enter the CAPTCHA text